Udtalelser

” Det er med stor glæde at Emilie & Peter Lunds Fond igen i 2023 støtter jeres fantastiske arrangement(er) og dermed 1684-1862 Sorø Historiske Festival. Det er også glædeligt at se så mange kirker rundt i hele Danmark deltager og at flere kommer til i 2023. Vi har ligeledes observeret at i udover de kirkelige arrangementer på Ingemannsdagen, gør et stort stykke arbejde med andre sociale aktiviteter, tak for det. Vi ønsker jer held og lykke i 2023.”  

Mvh
Emilie og Peter Lunds Fond’s bestyrelse v/ Per Hackmand Larsen, Mads Thyregod og Jakob Hvidt.

 

Vores store digter B.S. Ingemann er meget mere end blot den idylliske digter af morgen- og aftensange og julesalmer, der naturligvis ufortalt hører til det ypperste inden for dansk lyrik. Hans forfatterskab omfatter også historiske romaner med skumle og dæmoniske skikkelser og en række spændingsfyldte og uhyggelige noveller, som den dag i dag fortjener at blive læst. Ingemanns bøger er lette at få fat i – så det gælder blot om at gå i gang! God fornøjelse!

Sorø Historiske Festival er et brillant initiativ, som helhjertet kan anbefales. Foruden en lang række spændende arrangementer i forbindelse med en Ingemannsdag, bl.a. en Ingemann Herrefrokost, til ære for en af dansk litteraturs store forfattere, synges i en lang række kirker rundt om i landet mange af Ingemanns både velkendte og mindre kendte salmer og sange. Kom endelig og syng med!

Professor Sven Hakon Rossel
Wien og Seattle

 

“Største respekt for jeres initiativ og for det, I foreløbig har stablet på benene! Et initiativ som dette på denne historiske egn er vigtigt for os alle for at forstå, hvilke kulturhistoriske tiltag, der har været foretaget gennem flere århundreder på dette sted! Det er et privilegium at kunne støtte op om dette initiativ, og håbet er selvfølgelig, at det vil blomstre på fuld kraft efter det tvivlsomme 2020! En glædelig jul og et fantastisk nytår ønskes alle!”

Henrik Jandorf
Kgl. Skuespiller

 

“Vi deltager i Ingemannsdagen fordi : – Ingemann har i den grad sat spor i dansk salmetradition – Vi elsker Ingemanns morgen- og aftensange – Vi ville ha´ svært ved at undvære Glade jul og Dejlig er jorden – Ingemann er lokal”

Helmer Breindal
Tidl. Menighedsrådsformand
Dianalund Kirker

 

Vi valgte med det samme at sige ja til den invitation, der kom fra Foreningen 1684-1862 om at deltage i en fælles fejring af B.S. Ingemann, der hører til Sorø. Det var ved højmessen i Kirke Flinterup Kirke, som var pænt besøgt den dag. Vi havde fortalt om dagen i vores kirkeblad og på Dit Sorø. Gudstjenesten formede sig som almindelig højmesse, men vi sang udelukkende Ingemanns salmer.

Kirsten Fogsgaard
Sognepræst i munke Bjergby Kirke